nieuws

Update: Vals alarm om busplatform Breda

infra 1605

Update: Vals alarm om busplatform Breda

Het busplatform bij het NS-station Breda is toch niet verzakt, stelt ProRail vanochtend na een onderzoek van experts. Volgens de opdrachtgever is er bij het busstation dat vanochtend ontruimd werd na berichtgeving om een mogelijke verzakking, slechts sprake van loshangend isolatiemateriaal.

Rond negen uur vanochtend ontstond er paniek in Breda. De nieuwe OV-terminal, die vorig jaar werd opgeleverd, zou mogelijk verzakt zijn. Het station werd direct ontruimd en het terrein werd afgezet. Bussen gingen om het terrein rijden en reizigers belandden in een enorme chaos. Deskundigen van Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant rukten direct uit om uit te zoeken wat er aan de hand was.

Al snel bleek dat er geen sprake was van een verzakking, maar dat er slechts sprake was van loshangend isolatiemateriaal. Dat is waarschijnlijk door een lekkage losgekomen. “Dat is natuurlijk ook niet goed, maar er is geen sprake van een groot probleem als een verzakking”, stelt ProRail woordvoerder René Vegter. “Er is dus paniek gezaaid om niets. Hoe zoiets kleins zo opgeblazen is en landelijk nieuws is geworden, heb ik echt geen idee van. Dat is iets wat de communicatie-afdeling zeker moet gaan onderzoeken.”

Het platform is een onderdeel van de OV-terminal Breda. In 2017 was dit het gebouw van het jaar volgens de bond van Nederlandse architecten.

Reageer op dit artikel