nieuws

Bomenbrug over A9 bij Amstelveen

infra 1766

Bomenbrug over A9 bij Amstelveen
Bomenbrug Amstelveen

De nieuwe 200 meter lange fietsbrug over de A9 bij Amstelveen krijgt grote potten met bomen. De inwoners hebben daar massaal voor gekozen.

De komende jaren wordt de Rijksweg A9 verbreed en bij  Amstelveen over een lengte van 1300 meter verdiept aangelegd. De nieuwe fietsbrug moet het Amstelveense centrum bereikbaar houden voor fietsers en voetgangers uit Amstelveen Zuid. In het winnende ontwerpvoorstel is de brug uitgewerkt als groene entree van het Amstelveense stadshart.

Op z’n vroegst vanaf 2024 over de groene fietsbrug

De ontwerpcombinatie van Paul de Ruiter Architects, Complex Urban Landscape Design en Tielemans Bouwconstructies legt zich de komende periode toe op het verder uitwerken van de lommerrijke verbindingsbrug die de groenstructuur van de stad versterkt. Fietsers kunnen vanaf 2024/2026 over de lommerrijke brug fietsen.

 

Reageer op dit artikel