nieuws

Strukton gaat weer project op Schiphol uitvoeren

infra Premium 2137

Strukton gaat weer project op Schiphol uitvoeren

De upgrade van de F- en G-Pier op Schiphol is gegund aan Strukton Worksphere. De bouwer is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige werkzaamheden als voor alle installaties.

Bijzonder aan het project op Schiphol is dat het geheel aan de vliegtuigzijde, in beveiligd gebied, moet worden uitgevoerd. Tijdens de verbouwing zijn alle winkels gewoon open. In het faseringsplan heeft Strukton hier rekening mee gehouden. Zo is er gekozen voor veel geprefabriceerde elementen die op externe locaties worden voorgebouwd. Deze elementen worden volgens Strukton just-in-time geleverd en meteen geplaatst. De engineering, planning en logistiek voor de upgrade van de F- en G-pier wordt door Strukton Worksphere verder geheel in BIM uitgevoerd.

Eerder werkte Strukton aan de G-pier

Het is niet de eerste keer dat Strukton projecten op de luchthaven uitvoert. Zo heeft de bouwer in 2015 de G-pier opgeleverd en het ermee verbonden GH-gebouw. Volgens het bedrijf sluit de upgrade van de F- en G-pier hier naadloos op aan. Verwacht wordt dat het project aan het einde van het eerste kwartaal van 2019 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel