nieuws

BAM en Van Gelder bouwen windpark Wieringermeer

infra 2611

BAM en Van Gelder bouwen windpark Wieringermeer

BAM Infra, Van Gelder Groep en het Duitse Nordex gaan de eerste vijftig windmolens in het Noordhollandse windmolenpark Wieringermeer aanleggen. Dat heeft Nuon woensdagochtend bekendgemaakt. Financiële details zijn daarbij niet vermeld.

BAM Infra neemt de fundaties van het windpark voor zijn rekening; Van Gelder is verantwoordelijk voor de aanleg van de infrastructuur, waaronder de parkwegen, kraanopstelplaatsen en de parkbekabeling inclusief schakelstations. Nordex levert de vijftig turbines.

Windpark Wieringermeer is één van de grootste windprojecten op land Nuon-moeder Vattenfall in Europa. De ontwikkeling van het park startte 10 jaar geleden via een samenwerking tussen ECN, Nuon en partners, en Windcollectief Wieringermeer. Eind 2019 moet het windparkt 100 turbines tellen en stroom opwekken voor 370.000 huishoudens.

“Iedereen kijkt er naar uit om met dit grote project te beginnen. We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen in het gebied en we zijn blij dat we drie professionele bedrijven hebben kunnen selecteren. We zullen nauw met hen samenwerken om de eerste 50 turbines van dit windpark te realiseren “, zegt Ruben Lindenburg, project directeur windenergie bij Nuon.

Henk Post, directeur bij BAM Infra Regionaal: “We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan dit prestigieuze Nederlandse windpark, want Energie Transitie is een belangrijk onderdeel van onze strategie.”

Reageer op dit artikel