nieuws

Roelofs bouwt 3 turborotondes in 10 dagen

infra Premium 6905

Roelofs bouwt 3 turborotondes in 10 dagen
In 10 dagen heeft Roelofs de rotondes aangelegd. Foto: Roloefs/Ruud Ploeg

Het was een monsterklus, maar het is gelukt. In 10 dagen zijn de 3 turborotondes bij de A12 Woerden aangelegd. “Eerlijk gezegd was het wel pittig.” 

Projectleider Marcel Baas van Roelofs heeft afgelopen dagen de handen volgehad aan de rotondes. Het was de eerste fase in het project om een compleet nieuwe N420 te bouwen. De provinciale weg is een extra aansluiting van 4,5 kilometer van Woerden naar de A12.

Zes x duurzaam

“Het was een mega-klus waarbij bijna 24/7 is doorgewerkt. We zijn gewend aan een strakke planning, maar dit was heel strak gepland.” Roelofs is eind augustus begonnen met de voorbereidingen en zal nog de komende tijd bezig zijn met de afbouw.

In 10 dagen heeft Roelofs de rotondes aangelegd. Foto: Roelofs/Ruud Ploeg

De nieuwe N420 is scherp gelet op duurzaamheid. Het is een RAW-bestek, maar Roelofs wist op het gebied van duurzaamheid de maximale score in de tender te behalen. “Op zes punten hebben we extra duurzame oplossingen aangedragen.”

Lynpave asfalt

Opvallend bij dit werk is de optimalisatie van het grondwerk met behulp van Infrakit en de CO2 besparing – “437.000 kg in totaal”- , onder andere door de toepassing van ‘Lynpave asfalt’. Met Lynpave asfalt is asfaltverwerking mogelijk op een temperatuur die 30-40 procent lager is dan bij de productie van regulier asfalt, met reductie van brandstofgebruik en CO2 uitstoot tot gevolg.


Project N420

  • opdrachtgever: provincie Utrecht
  • opdrachtnemer: Roelofs
  • contractvorm: RAW met emvi
  • contractwaarde: 11 miljoen euro
  • start uitvoering: augustus 2017
  • oplevering: juni 2018

 

Reageer op dit artikel