nieuws

BAM maakt op een dag orderboek 72,5 miljoen dikker

infra 2836

BAM maakt op een dag orderboek 72,5 miljoen dikker

BAM International heeft samen met het Canadese JJM Construction de opdracht verworven voor de aanleg van een werfterrein in Kitimat in de Canadese provincie British Columbia. De projectsom bedraagt 95 miljoen, waarvan vijftig procent voor BAM. Eerder op de dag meldde de bouwer een andere klus binnen te hebben gehaald voor 25 miljoen, in Sierra Leone.

Opdrachtgever voor het Canadese project is LNG Canada. De werf die BAM daar moet aanleggen, zal de huidige locatie (Terminal B) van Rio Tinto voor de import van bauxiet en de export van aluminium vervangen. Deze verplaatsing is noodzakelijk om de aanleg mogelijk te maken van een LNG-exportterminal. De bouwtijd is anderhalf jaar. De start van de bouw is afhankelijk van het uiteindelijke investeringsbesluit door LNG Canada.

BAM werkt mee aan betere watervoorziening

In Sierre Leone gaat BAM meewerken aan de verbetering van de watervoorziening in Freetown, de hoofdstad. Het nieuwe project omvat onder meer herstelwerkzaamheden aan installaties en de renovatie van het belangrijkste drinkwaterleidingnet in het westen van Freetown.

Reageer op dit artikel