nieuws

Rechter wijst claim ‘ongeldig’ zoutcontract Krinkels af

infra Premium 2415

Rechter wijst claim ‘ongeldig’ zoutcontract Krinkels af

Het zoutcontract voor de Groningse Rijkswegen is gewoon geldig en blijft bij Krinkels. De rechter beslist in het voordeel  Rijkswaterstaat en wijst de claim van Sita af.

Ruim een week gelegen troffen de drie partijen elkaar voor de rechter in Den Haag. Sita deed nog een ultieme poging om de geldigheid van het strooicontract in Groningen aan te vechten.

Nieuwkomer Krinkels

Het bedrijf was de enige andere inschrijver voor het raamcontract van Rijkswaterstaat en moest met lede ogen zien dat zij het contract na vijf jaar zouden verliezen aan nieuwkomer Krinkels.

Krinkels schrijft relatief laag in op de zoutcontracten en wist eerder al acht andere strooicontracten binnen te halen. Sita zag bij Groningen aanknopingspunten om de geldigheid van de inschrijving aan te vechten en voerde aan dat het bedrijf op het moment van inschrijven niet kon aantonen over afdoende strooiwagens te kunnen beschikken.

Het bedrijf wachtte echter met bezwaar maken tot na de gestanddoeningstermijn (Alcatel). Het contract was inmiddels ook definitief al gegund. De rechter gaat niet mee in de argumenten van Sita en laat de gunning ongemoeid. Krinkels zal vanaf half oktober de snelwegen in Groningen ijs- en sneeuwvrij houden.

Reageer op dit artikel