nieuws

Nieuw kabinet: meer asfalt en meer openbaar vervoer

infra 2205

Nieuw kabinet: meer asfalt en meer openbaar vervoer

De regering in spe van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie (CU) zet in op meer wegen, maar ook op beter openbaar vervoer. De komende jaren gaat er ruim 2 miljard euro extra naar asfalt, openbaar vervoer en waterwegen. Ook komt er meer geld voor fietspaden.

 

Op sommige spoortrajecten gaan meer Sprinters rijden. Ook zullen de snelwegen weer zijn verlicht als het donker is. Ingewijden bevestigden vrijdag berichtgeving van de Telegraaf.

Zestien ministers in Rutte III

Het AD op zijn beurt meldt dat de vier partijen een kabinet gaan vormen van zestien ministers en negen staatssecretarissen, maar dat laatste getal wordt niet unaniem bevestigd.

Daar zou ook een nieuwe klimaatminister bij zitten, een plan dat demissionair minister Schultz onzinnig vindt om slagvaardig werk te kunnen maken van de klimaatdoelstellingen.

In het plan levert de VVD zes ministers, het CDA en D66 vier en CU twee. Met 25 bewindslieden in totaal zou het nieuwe kabinet groter zijn dan het huidige.

De 2 miljard euro voor nieuwe infrastructuur is hard nodig om het toenemend aantal files een halt toe te roepen. Ook voor achterstallig onderhoud van bruggen en andere kunstwerken zijn extra budgetten nodig.

Reageer op dit artikel