nieuws

Mourik-Dynniq straalt brug Urmond vanuit een tent

infra 1748

Mourik-Dynniq straalt brug Urmond vanuit een tent

Combinatie Mourik-Dynniq begint deze week met stralen van de brug Urmond. Het duurt nog tot februari totdat de stalen brugboog en constructie met compressoren zijn bewerkt.

 

Eind vorige maand is de renovatieklus in opdracht van Rijkswaterstaat begonnen. De werkzaamheden, die naar verwachting tot maart 2018 duren, bestaan onder meer uit het stralen en conserveren van de staalconstructie en het vernieuwen van het wegdek.

Inpakken en onder zeil

Om de hinder te beperken wordt op de brug een tunnelconstructie gebouwd. Ook pakt de aannemer de hele brug in, zodat staal- en verfresten bij het stralen niet in de natuur terechtkomen.

Maandag 18 september is het straalwerk begonnen. Bij het stralen van de stalen brugboog en constructie gebruikt de aannemer moderne compressoren. De geluidsproductie van deze compressoren blijft binnen de norm van het bouwbesluit. Toch kan het geluid als hinderlijk ervaren worden. Om eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er alleen gestraald tussen 07.00 en 19.00 uur. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot februari 2018.

 

Reageer op dit artikel