nieuws

Arcadis helpt Utrecht klimaatbestendig te worden

infra 2205

Arcadis helpt Utrecht klimaatbestendig te worden

Arcadis gaat de gemeente Utrecht helpen bij de verbetering van haar rioolsysteem om beter voorbereid te zijn op klimaatverandering. De riolering moet binnen een paar jaar grote pieken in neerslag beter aan kunnen.

Het ontwerp- en consultancybureau gaat de komende vier tot acht jaar helpen bij de modellering van de riolering en hemelwatervoorzieningen. Waar nodig volgen aanpassingen. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gemeenten moeten in de toekomst een klimaatstresstest doen. Utrecht is de eerste die dit in één keer voor een lange tijd wil garanderen. Arcadis moet de stad een compleet beeld geven van het functioneren van het watersysteem in de stad. Dat is een verstandige zet, vindt directeur watermanagement David van Raalten van Arcadis. “Door nu slim te kijken kan de gemeente investeringen beter op elkaar afstemmen.”

Reageer op dit artikel