nieuws

Boskalis en Van Oord werken mee aan aanleg omstreden pijpleiding

infra 2783

Boskalis en Van Oord werken mee aan aanleg omstreden pijpleiding

Boskalis en Van Oord gaan meebouwen aan de Nord Stream 2, de dubbele pijpleiding die over een lengte van 1.200 kilometer gas moet gaan vervoeren van Rusland naar Europa. Het project is alles behalve onomstreden.

De twee baggerconcerns hebben een intentieverklaring getekend voor de uitvoering van  steenstortwerkzaamheden. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 250 miljoen euro, gelijkelijk verdeeld over Boskalis en. Van Oord. De details van het contract worden naar verwachting in de komende weken uitgewerkt.

Om de zeebodem te egaliseren en de pijpleidingen te beschermen moeten op bepaalde locaties langs het tracé van de gasleiding stenen worden gestort. Het contract omvat tevens het betrekken van steen uit groeven in het Baltische gebied.

Onomstreden is aanleg van de pijpleiding niet. Met de komst van Nord Stream 2 wordt Europa nog afhankelijker van gas uit Rusland. Vooral de Verenigde Staten is daarom tegen het project.

Reageer op dit artikel