nieuws

Arcadis onderzoekt veiligheid van 170 kilometer dijk

infra 1710

Arcadis onderzoekt veiligheid van 170 kilometer dijk
Arcadis ziet winst en omzet teruglopen

Arcadis gaat voor het waterschap Rivierenland een veiligheidsbeoordeling uitvoeren voor 170 kilometer aan dijktrajecten. Ook gaat het ingenieursbureau voor het schap een plan van aanpak maken om wateroverlast door klimaatverandering te beperken.

Dat heeft het advies- en ingenieursbureau bekendgemaakt. Naast de twee opdrachten voor het waterschap Rivierenland, haalde Arcadis nog een waterschap-order binnen: voor de Unie van Waterschappen gaat ze verder werken aan het Digitaal Stelsel Omgevingswet, waarin informatie over de fysieke leefomgeving en de geldende regels komt.

“We zijn er erg trots op deze opdrachten te mogen doen”, reageert Katja Portegies, bij Arcadis waterschappen in haar portefeuille. “Het zijn projecten in de frontlinie van de aangepaste Waterwet en naderende Omgevingswet. Misschien wel de moeilijkste opgave is het werk aan de klimaatbestendigheid van steden. Waterschappen en steden werken steeds intensiever samen om wateroverlast te voorkomen. Daarbij moeten ze rekening houden met de extremen van het weer om ook de pieken te kunnen verwerken.’’

De verschillende opdrachten hebben bij elkaar een waarde van ongeveer 1 miljoen euro, zo liet Arcadis weten.

Reageer op dit artikel