nieuws

Boskalis stapt helemaal uit Fugro

infra 28

Boskalis stapt helemaal uit Fugro

Boskalis heeft definitief afscheid genomen van zijn belang in Fugro. Dinsdagavond verkocht de baggeraar en maritiem dienstverlener de laatste van ruim 7,9 miljoen aandelen Fugro die het nog bezat.

De stukken werden voor 14,50 euro in de markt gezet. De transactie leverde daarmee in totaal 115 miljoen euro op.

Eind vorig jaar verkleinde Boskalis zijn belang in de bodemonderzoeker al van bijna een kwart naar nog geen 10 procent, nadat het eerder zelfs 29 procent van het bedrijf in handen had.

Boskalis drong lang aan op nauwe samenwerking met Fugro, wat leidde tot speculaties over een volledige overname van dat bedrijf. De bodemonderzoeker hield evenwel van meet af aan de boot af en liet weten de eigen zelfstandigheid te koesteren.

Het Papendrechtse baggerconcern stapte in november 2014 in bij Fugro, met een belang van een kleine 15 procent. In de daaropvolgende maanden breidde het bedrijf zijn bezit snel uit, maar werd stelselmatig ontkend dat een volledige overname het doel was.

Fugro te duur voor overname

Boskalis-topman Peter Berdowski liet eind vorig jaar echter doorschemeren dat wel degelijk naar een overname is gekeken. Fugro bleek volgens hem uiteindelijk echter te duur ten opzichte van de resultaten van het bedrijf.

Reageer op dit artikel