nieuws

Twee projecten op koppositie voor InfraTech Publieksprijs

infra 80

Twee projecten op koppositie voor InfraTech Publieksprijs
Rijkswaterstaat

Over goede voornemens gesproken: in het nieuwe jaar kwamen alweer honderden stemmen binnen voor Cobouw Publieksprijs van de InfraTech Innovatieprijs 2017. Hierdoor is het totaal aantal stemmen de drieduizend al ruim overstegen. Twee projecten wisselen stuivertje om de koppositie in de tussenstand. Stemmen kan nog tot en met 16 januari via cobouw.nl/infratech-publieksprijs.

Op 18 januari om 11 uur is het zover: dan wordt de InfraTech Innovatieprijs 2017 uitgereikt in het Verbindingstheater op de beursvloer in Rotterdam Ahoy. De jury heeft de keuze al gemaakt, maar het project of product dat de Cobouw Publieksprijs zal gaan winnen is nog onbekend. Stemmen kan nog anderhalve week via cobouw.nl/infratech-publieksprijs, pas bij aanvang beurs wordt de balans opgemaakt. De winnaar ontvangt van hoofdredacteur Boudewijn Warbroek tijdens de prijsuitreiking op 18 januari een tegoedbon voor een advertorial of advertentie in een Cobouw-uitgave naar keuze.

De projecten Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld (Rijkswaterstaat) en Dijkverbetering 2.0 Project KIS (Combinatie Dijkverbetering Molenwaard, Waterschap Rivierenland en Gemeente Molenwaard) prijken al weken bovenaan de lijst. Het is duidelijk dat heel veel mensen betrokken zijn geweest bij deze omvangrijke infrastructurele werken: in totaal vangen de twee projecten gezamenlijk bijna 53 procent van alle stemmen (op dit moment). De koppositie wisselt per dag: de strijd om de hoogste eer is nog niet gestreden!

Maar direct achter deze twee koplopers zijn het productinnovaties, die ook veel stemmen krijgen. In willekeurige volgorde zijn dat Shimlift (BAM Infra, Movares), Strooien met sap uit bermgras (Provincie Noord-Holland), MElt Asfalt (Mourik, Provincie Zuid-Holland) en BIM-OTL (Royal HaskoningDHV). Het laatstgenoemde project is het enige project dat buiten de nominaties voor de jury valt, maar wel hoog scoort bij de publieksprijs. Alle overige genoemde projecten en producten maken ook kans op de juryprijs.

Cobouw op InfraTech

Het is nog ruim anderhalve week tot aan de beurs InfraTech, die op dinsdag 17 januari de deuren opent in Rotterdam Ahoy. Cobouw is daar ook aanwezig, direct bij de entree in een voor de gelegenheid geopend Cobouw Café. Op 17 januari om 16:00 uur vindt daar ook de live talkshow Cobouw Café Smart Mobility plaats: bezoekers van InfraTech zijn zeer welkom om daar een bijdrage te leveren, aan tafel of als publiek. Meer informatie is te vinden op cobouw.nl/cobouwcafe.

 

 

Reageer op dit artikel