nieuws

Geen beroep tegen plan en vergunning Houtribdijk

infra 13

Geen beroep tegen plan en vergunning Houtribdijk

Het projectplan en de hoofdvergunningen voor de Houtribdijk staan vast. Tegen de voorstellen is geen beroep ingesteld. Boskalis en Van Oord gaan later dit jaar aan de slag met versteviging van de dijk.

De Houtribdijk, tussen Enkhuizen en Lelystad, beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater.

Klus van 90 miljoen

Bij de landelijke toetsing aan de norm voor de waterveiligheid is gebleken dat verbeteringen nodig zijn om het achterland ook op lange termijn veilig te houden. Over een lengte van 25 kilometer moet de dijk worden versterkt. De combinatie is geselecteerd op basis van Best Value Procurement. Met de klus is 90 miljoen euro gemoeid.

De start van de werkzaamheden aan de Houtribdijk staat gepland in 2017. In 2020 voldoet de dijk weer aan de gestelde wettelijke veiligheidsnormen.

De versterking van de Houtribdijk is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma. Tot 2028 moet meer dan 1100 km aan dijken en 256 sluizen en gemalen moeten worden aangepakt. Verspreid over 300 projecten in heel Nederland, langs de kust, de grote rivieren en meren. Het Hoogwaterbeschermingsprogramma trekt voor deze dijkversterkingsoperatie 7,4 miljard euro uit.

Reageer op dit artikel