nieuws

Bouw Duitse Betuweroute eindelijk begonnen

infra Premium 27

Bouw Duitse Betuweroute eindelijk begonnen

De Betuweroute wordt eindelijk doorgetrokken richting Duitsland. De aanleg van de 73 kilometer spoor tussen Emmerich en Oberhausen kost ruim 1,5 miljard euro. Afgelopen vrijdag werd de eerste paal geslagen.

Het is inmiddels ruim een kwart eeuw geleden dat Europese afspraken werden gemaakt om ‘ zogenoemd derde spoor’ te bouwen tussen Rotterdam en Genua. De bouw van de Betuweroute verliep niet altijd op rolletjes, maar is toch alweer tien jaar operationeel. De verwachting is dat het aantal goederentreinen veel verder zal stijgen als ook het Duitse deel klaar is, maar dat gaat voorlopig nog jaren duren.

Eerste van 100 kunstwerken

De starthandeling vond plaats ‘an der Rothofstraße’. Hier bouwt de Duitse spoorbeheerder DB Netz een nieuw viaduct dat straks over de sporen heen gaat. Het is de eerste van meer dan 100 viaducten en bruggen die moeten worden gebouwd of aangepast. Tijdens de bouw komende jaren fungeren de Brabant- en Bentheimroute regelmatig als omleidingsroute.

 

Reageer op dit artikel