nieuws

BAM beschermt Hull tegen overstromingen

infra 11

BAM beschermt Hull tegen overstromingen

BAM Nuttall, het Britse infrabedrijf van BAM, gaat samen met Mott Macdonald de Britse havenstad Hull beschermen tegen overstromingsgevaar van de gelijknamige rivier. Met de opdracht is een bedrag van 23 miljoen euro gemoeid.

De joint venture van BAM en Mott Macdonald ontwerpt en bouwt langs de oever van de Hull nieuwe waterkeringen. Tevens worden over een lengte van 7,5 kilometer 39 hoogwaterkeringen hersteld of vervangen.

Deze maatregelen moeten voorkomen dat grote delen van Kingston-upon-Hull – de officiële naam van Hull – onderlopen, zoals gebeurde in 2007 na een periode van extreme regenval.

 De werkzaamheden gaan in het voorjaar van 2017 van start. Na afronding van het project in het najaar van 2019 zijn ruim 45.000 woningen en bedrijfspanden beschermd tegen zeer hoge waterstanden die gemiddeld eens per 200 jaar optreden.

Reageer op dit artikel