nieuws

Station Harderwijk bijna af

infra 20

Station Harderwijk bijna af

Station Harderwijk gaat vrijdag 16 september open. Bouwteam Reef/Hoornstra/Ophof Infra buffelt deze week nog door om alle werkzaamheden op tijd af te krijgen.

De laatste dagen komen veel afbouwwerkzaamheden bij elkaar en is het een behoorlijke puzzel om iedereen genoeg ruimte te geven om het werk uit te voeren. De bouwcombinatie werkt nog aan de montage van de balustrades van de fiets- en loopbruggen, het asfalt en de plaatsing en aansluiting van verlichting. Ook in de fietsenstalling worden de balustrades aangebracht en de laatste glasplaten gemonteerd

In de tussentijd wordt in de loods bij de botterwerf de laatste hand gelegd aan de afwerking van de botterbank die onder de luifel van het stationsgebouw zal komen. Het zal een behoorlijk staaltje stuurmanskunst vragen van de chauffeur die de bank een dezer dagen in twee delen komt brengen. Het straatwerk met Portugees graniet wordt grotendeels afgemaakt. Na de opening op 16 september wordt het oude stationsgebouw gesloopt en het nieuwe busstation aangelegd. Pas eind 2016 zal al het Portugees Graniet op zijn plek liggen.

Reageer op dit artikel