nieuws

Laatste beton Noord-Zuidlijn gestort

infra Premium 46

Laatste beton Noord-Zuidlijn gestort

Heijmans heeft op het Sixhaven-terrein aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam, het hijsgat van de Noord-Zuidlijn met 300 kuub beton dichtgemaakt. Een historisch moment: het betrof namelijk de allerlaatste klus van de bouwer aan het project, waaraan ze vijftien jaar heeft meegewerkt.

Spullen die nodig waren voor de bouw van de Noord-Zuidlijn werden via het hijsgat naar beneden getakeld en per spoor naar verschillende ondergrondse bouwlocaties gebracht. Na het dichten van het gat zullen ondergrondse bouwlocaties worden bevoorraad vanuit het logistieke terrein in Amsterdam Zuid.

Eerder deze maand werd het Sixhaven-terrein rond het hijsgat al opgeruimd. Heijmans was sinds 2001 betrokken bij de Noord-Zuidlijn en voerde twee grote projecten uit: het afzinken van drie caissons aan de centrumzijde en de realisatie van de ondertunneling van het IJ voor de metrolijn.

Reageer op dit artikel