nieuws

Scheveningse Pier deels naar Vlaardingen

infra Premium 29

Scheveningse Pier deels naar Vlaardingen
Wesley van de Leur

Met een drijvende bok wordt morgen het stalen eiland van de Scheveningse Pier weggesleept. 

De afsleep vindt plaats bij hoog water, tussen half negen en half tien ’s ochtends. Het stalen eiland is later toegevoegd aan de verder uit beton opgetrokken pier. Het verkeert in slechte staat en is al sinds 1991 gesloten voor publiek. Sloopaannemer Kruiswijk bepaalde bij een weging deze zomer het gewicht van het eiland op 1004 ton.

Kruiswijk versleept het gevaarte naar de werf van Jansen Recycling in Vlaarding waar het wordt ontmanteld. Vorig jaar werden op die werf ook de wrakdelen van de Baltic Ace gesloopt, het schip met zo’n 2000 nieuwe personenauto’s aan boord dat eind 2012 middenin een drukke vaarroute op de Noordzee zonk, na een aanvaring. 

Reageer op dit artikel