nieuws

IJsbrekers gezocht

infra Premium 17

IJsbrekers gezocht

Terwijl de bouwvak nog loopt, is Rijkswaterstaat al op zoek naar ijsbrekers.

De opdrachtgever zoekt opdrachtnemers voor het “bevaarbaar” houden van de hoofdvaarweg Amsterdam-Lemmer op het IJsselmeer, Markermeer en gedeeltes van de randmeren en Ketelmeer tijdens ijsgang.

De vaarweg Amsterdam – Lemmer behoort tot de hoofdvaarroute voor het verkeer over water van Amsterdam naar Delfzijl. In het winterseizoen is de inzet van ijsbrekers noodzakelijk om het water bereikbaar te houden voor de scheepvaart. Voor het uitvoeren van ijsbrekende werkzaamheden op de (hoofd)vaarwegen in het IJsselmeergebied besteedt Rijkswaterstaat aan in een prestatiecontract dat op TenderNed staat. ( De aanbestedingsdocumenten zijn te downloaden onder zaaknummer 31118328). De looptijd van het contract is van november 2016 tot en met mei 2019.

Reageer op dit artikel