nieuws

Brug Heersdijk zes weken ingepakt

infra 13

Brug Heersdijk zes weken ingepakt

De brug Heersdijk wordt zes weken volledig ingepakt, niet als kunstproject, maar als renovatie. Dura Vermeer gaat in opdracht van Rijkswaterstaat de brug in de Heersdijk over het Wilhelminakanaal opknappen.

De onderhoudswerkzaamheden in Oirschot beginnen maandag 22 augustus om 7.00 uur en duren tot maandag 3 oktober 19.00 uur. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer en bestaan onder andere uit betonreparaties, het verwijderen van roest en het schilderen van de (stalen)constructie en steunpunten van de brug. Om de werkzaamheden op een veilige en milieuverantwoorde wijze uit te voeren, pakt de aannemer de brug volledig in. Zo kan roest en verf niet in het water komen. De brug is daardoor zes weken afgesloten voor zowel auto’s, fietsers als voetgangers.

Bruggen en sluizen aangepakt

Met het onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat de brug voldoet aan de huidige en toekomstige technische eisen en wordt de levensduur verlengd. In totaal zijn tot eind dit jaar negen bruggen en acht sluizen in Brabant en Limburg aangepakt en versterkt, te weten:

 

Reageer op dit artikel