nieuws

Boskalis haalt offshore-windproject binnen van 100 miljoen

infra 7

Boskalis haalt offshore-windproject binnen van 100 miljoen

Boskalis gaat het offshore windmolenpark voor de kust van het Britse Aberdeen aanleggen. Het Zweedse energieconcern Vattenfall heeft het contract definitief gegund aan de Papendrechtse baggeraar en maritiem dienstverlener.

De klus heeft een waarde van ruim 100 miljoen euro, maakte Boskalis vrijdagochtend bekend. Het contract omvat alle offshore-activiteiten voor de aanleg van het park, inclusief de fundering van de turbines en het leggen van de kabels. De turbines levert Boskalis niet.

Het Aberdeen Offshore Windfarm krijgt elf windtubines met een capaciteit van 92,4 megawatt. Boskalis verwacht volgend jaar september met de werkzaamheden te kunnen starten. In het tweede kwartaal van 2018 moet het project worden opgeleverd.

Eind vorige maand meldde Boskalis al dat zij door Vattenfall was geselecteerd als voorkeursaannemer voor de bouw van het offshore windpark.

Reageer op dit artikel