nieuws

Verzwakt talud A28 aangepakt

infra Premium 10

Verzwakt talud A28 aangepakt

Rijkswaterstaat gaat tussen 6 en 23 juni het talud van de Zwartewaterbrug in de A28 bij Zwolle versterken.

Aan beide zijden van de A28 is het talud verzakt ter hoogte van de Zwartewaterbrug in Zwolle. Dit vermindert de draagkracht van de vluchtstrook. Om het talud te verstevigen wordt aan weerszijden van de rijbaan in de berm een damwand geplaatst. Ook wordt aan één zijde de helling aangepast door grond aan de vullen.

De vluchtstrook wordt in beide rijrichtingen afgezet voor deze werkzaamheden. De damwanden worden geluidsarm en trillingsvrij ‘gedrukt’, om hinder voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 8.00 uur en 17.00 uur en geven geen hinder.

Groot onderhoud

Rijkswaterstaat voert in het voorjaar en de zomer van 2016 onderhoudswerkzaamheden uit aan de A28 tussen afrit 18 Zwolle-Zuid en afrit 21 Ommen. De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de A28. Het gaat om onderhoud aan portalen, wegdek en bruggen en viaducten.

Reageer op dit artikel