nieuws

Lastig kwartaal voor Boskalis

infra Premium 7

Lastig kwartaal voor Boskalis

Boskalis heeft een moeizaam eerste kwartaal achter de rug. De baggeraar en maritiem dienstverlener zag de vlootbezetting teruglopen en de omzet sterk afnemen. Bovendien lagen de winstmarges “op een beperkt lager niveau” dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Dat heeft de onderneming dinsdagmiddag bekendgemaakt. Concrete cijfers vermeldde Boskalis niet.

Het bedrijf benadrukt dat het eerste kwartaal “conform verwachtingen” is afgesloten. Bij de jaarcijfers eerder dit jaar had de onderneming al aangegeven dat de prijzen en volumes in de markten waarin ze actief is, onder druk staan.

Boskalis had wel positief nieuws over de orderportefeuille. Die nam in het eerste kwartaal licht toe. Boskalis verwierf afgelopen maanden onder meer de projecten aanleg kunstmatige eilanden bij het Indonesische Makassar, aanleg van de offshore terminal Bremerhaven en versterking van de Waddenzeedijk van Texel.

Bovendien kreeg de baggeraar te horen dat het bedrijf is aangewezen als voorkeursaanbieder voor de baggerwerkzaamheden van de Fehmarnbelttunnel tussen Duitsland en Denemarken. Volgens het concern verlopen “de contractbesprekingen voorspoedig” en zal het contract met een waarde van 600 miljoen euro, waarvan de helft voor Boskalis, “binnenkort” worden ondertekend.

Reageer op dit artikel