nieuws

Onderdoorgangen station Elst versneld opgeleverd

infra Premium 28

Onderdoorgangen station Elst versneld opgeleverd
ProRail

Zeker twee maanden eerder dan gepland gaan de twee nieuwe onderdoorgangen bij station Elst deels open voor het verkeer. Mobilis levert het werk eerder op aan opdrachtgever ProRail.

De versnelling is in gang gezet om de overweg Nieuwe Aamsestraat eerder te kunnen opheffen en meteen mee te nemen in de nieuwe dienstregeling in december. De overweg Nieuwe Aamsestraat is gekoppeld aan de verderop gelegen overweg Rijksweg Noord. Dit is een drukke overweg die regelmatig te maken heeft met lange dichtligtijden.

Met de komst van de nieuwe dienstregeling in december worden de seinen aangepast om de wachttijden al enigszins te verkleinen. Vanaf september gaat de onderdoorgang gefaseerd open en zal in december volledig in gebruik zijn. Vanaf die tijd hebben spoor- en wegverkeer in Elst geen last meer van elkaar.

Reageer op dit artikel