nieuws

Rotterdam verwijdert 200 fietsobstakels

infra

Rotterdam verwijdert 200 fietsobstakels

De gemeente Rotterdam wil dat fietsers in de stad veiliger en sneller kunnen doorfietsen. Daarom worden de komende twee jaar 200 obstakels uit de straten verwijderd.

Volgens de gemeente gaat het om verschillende soorten obstakels: eilandjes in het wegdek, rood-witte paaltjes, scherpe slingerbochten en andere vreemde voorwerpen op het fietspad. Veel daarvan zijn ooit aangebracht om te voorkomen dat automobilisten de fietspaden als sluiproute gebruiken, om de autorijbaan te scheiden van het fietspad of de snelheid van het verkeer bij kruispunten te verminderen. Maar de obstakels zijn ook een gevaar: fietsers willen nog wel eens tegen deze obstakels aanbotsen of erdoor uit de bocht vliegen.

In samenwerking met de Fietsersbond heeft Rotterdam vorig jaar al een aantal van deze bouwwerken verwijderd. Maar nu wil de gemeente voor 2018 zo’n 200 obstakels verwijderen of vervangen door een moderner alternatief. De gemeente vraagt de bevolking om zelf gevaarlijke locaties aan te melden en obstakels te nomineren.

Reageer op dit artikel