nieuws

Twentekanaal wordt verdiept

infra Premium

Twentekanaal wordt verdiept

Minister Schultz wil beginnen met het verruimen van het Twentekanaal van Delden tot Enschede en de zijtak tot Almelo. De kanalen worden verdiept tot een klasse Va-vaarweg, waardoor grotere schepen omliggende havens en bedrijven kunnen bereiken, zoals de containerterminal in Hengelo en het bedrijventerrein in Almelo. Op die manier moet het wegvervoer verder kunnen worden teruggebracht.

Schultz deed de toezegging donderdag, bij het tekenen van een bestuursovereenkomst met de provincie Overijssel over het op afstand bedienen van de bruggen en sluizen in het Twentekanaal. Gedeputeerde Bert Boerman reageerde verheugd op de toezegging. “Hiermee stimuleren wij het goederenvervoer over water. Dat is noodzakelijk voor een goede bereikbaarheid, de binnenvaart en de ondernemers langs de rijksvaarwegen.”

Reageer op dit artikel