nieuws

Rotterdam wil twee Maasbruggen

infra

Rotterdam wil twee Maasbruggen

Rotterdam wil twee nieuwe bruggen over de Maas bouwen. Op die manier moet onder meer de overlast van het autoverkeer in de binnenstad verminderen.

De bedoeling is dat de nieuwe verbindingen zorgen voor verkleining van de sociale en economische verschillen tussen de wijken noord en zuid. Op dit moment hebben de wijken aan de zuidkant van de stad een grote achterstand.

Stedelijk verkeersplan

De twee nieuwe oeververbindingen zijn onderdeel van een stedelijk verkeersplan waarin ook wordt gedacht aan een tram door de Maastunnel. De gemeente gaat hierover met bewoners en bedrijven in gesprek.

Het is de bedoeling dat de nieuwe bruggen worden gefinancierd door de gemeente, Europa en het Rijk. Verder wil de gemeente in de toekomst het gebruik van openbaar vervoer en fiets in de stad gaan stimuleren.

Reageer op dit artikel