nieuws

Mobilane voorziet Hongkong van zelfvoorzienende planten

infra

Mobilane voorziet Hongkong van zelfvoorzienende planten

Plantenwanden van de Nederlandse firma Mobilane verfraaien de entree van een sjiek nieuwbouwcomplex in Hongkong.

De appartementen met prijzen van gemiddeld zo’n 20 miljoen dollar zijn uitgerust met het Livepanel-systeem. De modulaire opbouw en kant-en-klare oplevering speelde een belangrijke rol bij de keuze voor dit systeem. Het wordt aan de wand gemonteerd en bestaat uit verwisselbare plantcassettes van 40 bij 40 centimeter. Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel van ongeveer 7 centimeter hoog geplaatst. Het profiel dient meteen als waterbuffer.

Watergeefsysteem

De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een innovatief capillair watergeefsysteem dat wordt aangestuurd met sensoren en volledig vorstbestendig is. Voor de beplanting werd een creatieve mix geselecteerd die bij het klimaat van Hongkong zoveel mogelijk CO2 en fijnstof afvangt. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

Mobilane verwacht op korte termijn meer producten te leveren in Hongkong.

Reageer op dit artikel