nieuws

Gouden metrolijn in Doha voor ingenieurs Arcadis

infra

Gouden metrolijn in Doha voor ingenieurs Arcadis

Arcadis heeft in Doha een contract verworven voor ingenieurswerk ten behoeve van de gouden metrolijn. Eerder werkte het bureau mee aan de rode lijn.

“De nieuwe opdracht is een goed voorbeeld van de synergie tussen aankoop Hyder en Arcadis”, zegt bestuurder Stephan Ritter van het ingenieursbureau. “Een voorbeeld ook van de sterke samenwerking tussen het nieuwe team van Arcadis Qatar en Arcadis Nederland om zo het beste van onze internationale vaardigheden op het gebied van railvervoer ten dienste te stellen van Qatar Rail. Met de rode lijn hebben we ons visitekaartje afgegeven.”

De gouden lijn is een van de vier routes die in Doha ontwikkeld worden om te komen tot een netwerk van 354 kilometer metro. Verreweg het grootste deelproject betreft de gouden lijn, die een investering vergt van 3,2 miljard euro.

Onderdeel van de lijn vormen een 32 kilometer lange geboorde tunnel en de aanleg van dertien ondergrondse stations. Arcadis mag straks een rekening schrijven van 20 miljoen euro. Voor het bedrag levert het bureau architectuur, ingenieurswerk, branding plus bouwtoezicht. Opdrachtgever is aannemerscombinatie ALYSJ JV. Het ontwerp zal twaalf maanden in beslag nemen. Voor het bouwtoezicht is twee jaar uitgetrokken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels