nieuws

Akkoord over lijn Eemshaven

infra Premium

Akkoord over lijn Eemshaven

ProRail en de provincie Groningen hebben een overeenkomst gesloten over de realisatie van de spoorlijn Roodeschool-Eemshaven.

Voorjaar 2016 moeten de eerste werkzaamheden aanvangen, in 2018 rijdt de eerste trein. Het project bestaat uit het aanpassen van het bestaande goederenspoor en de aanleg van 3 kilometer nieuw spoor. Het nieuwe spoor moet komen tussen bestaande windturbines, dijken en de infrastructuur in de Eemshaven.

Het nieuwe station in de Eemshaven wordt het eerste buitendijkse station van Nederland en ook het meest noordelijke. Behalve Nederlandse overheden, ProRail en Groningen Seaports draagt ook Duitsland bij aan de financiering. De nieuwe verbinding zal het makkelijker maken om vanuit de stad Groningen de veerverbinding met het Duitse waddeneiland Borkum te bereiken.

Reageer op dit artikel