nieuws

VBMS legt kabels voor 200 miljoen euro

infra Premium

VBMS legt kabels voor 200 miljoen euro

VBMS, de strategische joint venture van Boskalis en VolkerWessels, heeft twee kabellegcontracten verworven voor het Galloper offshore windpark.

De contracten hebben een totale waarde van 200 miljoen euro, maakte het Papendrechtse baggerconcern vrijdag bekend. VBMS zal twee 45 kilometer lange exportkabels leveren en installeren, waarmee het windpark wordt verbonden met het vasteland. Daarnaast neemt het bedrijf 56 stroomkabels voor zijn rekening. De installatie van de eerste exportkabel zal naar verwachting volgend jaar plaatsvinden. De tweede exportkabel en de stroomkabels volgen volgend jaar.

Het Galloper-windpark, dat 27 kilometer uit de kust van het Britse Suffolk ligt, krijgt 56 turbines

Reageer op dit artikel