nieuws

Morssinkhof Groep overweegt participatie in Rouweler

infra

Morssinkhof Groep overweegt participatie in Rouweler

Betonproductenproducent Morssinkhof Groep is van plan te participeren in branchegenoot Rouweler Groep. De komende weken vindt er een due diligence-onderzoek plaats en worden de plannen verder uitgewerkt.

De partijen zijn nu in gesprek over de voordelen die een participatie voor beide bedrijven en hun relaties zou meebrengen. Zij verwachten de transactie medio november te kunnen afronden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Onder de Rouweler Groep vallen het productiebedrijf Betonwarenindustrie Rouweler en de handelsorganisatie TuinVisie met vestigingen in Enter en Utrecht. Eerder dit jaar schrapte het bedrijf 39 van de tachtig banen. Tegenvallende resultaten en aanhoudende verliezen, gaf het bedrijf toen als reden. “We hebben ons laten adviseren door ervaren en deskundige bedrijfsadviseurs”, meldde het bedrijf in september. De ingrepen waren volgens de directie nodig “om weer tot een gezonde bedrijfsvoering te komen”.

Morssinkhof Groep is fabrikant van betonnen gww- en sierbestratingsproducten én leverancier van straatbakstenen en gevelstenen. Het bedrijf heeft productielocaties in Hengelo, Hardenberg en Malden en is eigenaar van handelsorganisatie Brinkman baksteencentrum in Luttenberg.

Reageer op dit artikel