nieuws

Cindu tegen de vlakte

infra Premium

Cindu tegen de vlakte
UITHOORN - De karakteristieke installaties van Koppers, beter bekend als de Cindu, zullen in 2016 verdwenen zijn. Het bedrijf sloot de vestiging in Uithoorn in mei van dit jaar vanwege de veranderde economische markt. Daarom is sloopbedrijf van Vliet bezig met het slopen van de installaties van het chemische bedrijf. (foto)

Uithoorn- Van Vliet Sloopwerken uit Gorinchem ruimt in Uithoorn de resten op van de installaties waarin Koppers Netherlands, voorheen Chemische Industrie Uithoorn oftewel Cindu, steenkoolteer- en aardolieproducten maakte.

Het bedrijf sloot eerder dit jaar vanwege ‘de veranderende economische markt’. Buurman Rutgers Resins blijft vooralsnog actief en verwacht zijn installaties nog uit te breiden. Voor het terrein van Cindu is nog geen nieuwe bestemming gevonden. Het is zwaar vervuild en vergt een forse sanering. Ton van Vliet Bouw uit Amstelhoek, geen familie van de sloper en ook niet anderszins gelieerd aan het Gorkumse bedrijf, heeft het voormalige hoofdkantoor van Cindu aangekocht om het op termijn te renoveren en te herontwikkelen.

Reageer op dit artikel