nieuws

Bouwfoto van de Dag: Kunststof stationsluifels

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Kunststof stationsluifels

In het Belgische Aalst is Poly Products uit Werkendam bezig met het plaatsen van de kunststof-composiet stationskappen voor het gerenoveerde busstation van de Belgische vervoersmaatschappij De Lijn.

De 23 door RAUM Architecten (i.s.m. Util Struktuurstudies) ontworpen luifels zijn opgebouwd uit translucent composiet met een sandwich van honingraatkern en composietverstijvingen. De ruim 2 meter brede en 13 meter lange luifels rusten op slechts één metalen kolom en zijn zandgeel gekleurd.

Poly Products bouwde eerder opmerkelijke composietconstructies zoals het ovaalvormige busstation in Hoofddorp, de akoestische vloer van het Scheepvaartmuseum Amsterdam en de lichtgewicht rotsgevel van het Mahler 4-gebouw ‘The Rock’ aan de Amsterdamse Zuidas.

Reageer op dit artikel