nieuws

Markermeerdijken naar Boskalis en VolkerWessels

infra Premium

Boskalis en VolkerWessels-bedrijven KWS Infra en Van Hattum en Blankevoort gaan ruim 33 kilometer Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam versterken.

Het gaat om een voorlopige gunning, meldt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Voor Boskalis heeft de opdracht een waarde van 100 miljoen euro. In de periode tot definitieve gunning werken de aannemer en het hoogheemraadschap samen mee aan een vervolgonderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu naar de inzet van pompen in de Houtribdijk. Doel van het project is dat de Markermeerdijken de komende vijftig jaar veilig zijn. Het project maakt deel uit van het tweede Hoogwaterbeschermingsprogramma. De definitieve gunning wordt in december verwacht.

Reageer op dit artikel