nieuws

Bouwfoto van de Dag: Wilhelminasluis Zaandam

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Wilhelminasluis Zaandam

Heijmans neemt in Zaandam de Wilhelminasluis met de naastgelegen Beatrixbrug en Wilhelminabrug onder handen. De bestaande komsluis van 12 meter breed wordt een moderne schutsluis van 14 meter breed bij een lengte van 156 meter en een diepte van 4,7 meter.

Beide bruggen worden aan de nieuwe breedte aangepast. De aannemer gebruikt een aantal onderdelen opnieuw zoals de basculekelders van de bruggen en de kelders waar de contragewichten van de brugdekken in liggen. De Wilhelminasluis stamt uit 1903. Heijmans zegt dat niet alle oorspronkelijke tekeningen voorhanden waren. Tijdens het werk gaat de bouwer na hoe sluis en bruggen zijn opgebouwd. “Door de toepassing van bewezen en eenvoudige technieken voorkomen we verrassingen en is de planning haalbaar.”

Reageer op dit artikel