nieuws

Bouwfoto van de Dag: Natuurreservaat De Putten

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Natuurreservaat De Putten

Nu de broedvogels weg zijn, laat Natuurmonumenten vogelreservaat De Putten in de Harger- en Pettemerpolder opknappen. De werkzaamheden zijn op 3 augustus van start gegaan en zijn uiterlijk eind deze maand klaar.

Er komen eilandjes voor vogels en er wordt gebaggerd. De opknapbeurt, die wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Van der Lee uit Bruchem, kost een miljoen euro. Opdrachtgevers zijn de provincie Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De rijksoverheid heeft De Putten aangewezen als Natura 2000-gebied vanwege de bijzondere natuur die hier voorkomt. Baggeren is volgens Natuurmonumenten hard nodig. Als dat niet gebeurt, blijft de waterkwaliteit matig, waardoor zeer zeldzame mosdiertjes (palingbrood) en waterplanten (ruppia) uit De Putten verdwijnen.

Reageer op dit artikel