nieuws

Bouwfoto van de Dag: Leidseplein autovrij

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Leidseplein autovrij

Het Leidseplein in Amsterdam wordt een autovrij verblijfsplein waar voetganger en fietser het voor het zeggen hebben.

Voor het zover is, moet er nog wel wat gebeuren aan het plein en de omgeving. De rijksmonumentale Leidsebrug bijvoorbeeld wordt gerenoveerd. Daar gaat het plaatsen van een 6 meter brede noodbrug over de Singelgracht aan de oostkant van de Leidsebrug aan vooraf. Ingenieursbureau Amsterdam besluit binnenkort wie dat werk mag uitvoeren. Als voorbereiding daarop worden momenteel maatregelen getroffen om kabels en leidingen te verplaatsen. Deze klus loopt naar verwachting tot het einde van het jaar. Het werk aan de Leidsebrug begint in het voorjaar van 2016 en duurt tot 2018.

Reageer op dit artikel