nieuws

Vinci levert spoorlijn in recordtempo op

infra Premium

Vinci levert spoorlijn in recordtempo op

Vinci heeft in het recordtempo van 38 maanden de infrastructuur voor de 340 kilometer lange hogesnelheidslijn tussen de Franse steden Tours en Bordeaux opgeleverd.

Op 31 juli 2017 moet ook de bovenbouw gereed zijn voor gebruik. Het project vergt een investering van 7,8 miljard euro. Ingenieursbureau Arcadis is voor 25 miljoen euro betrokken bij het ontwerp van diverse design & buildprojecten en brugconstructies. De lijn brengt de reistijd tussen Tours en Bordeaux terug naar twee uur en vijf minuten. De trein gaat straks over het grondgebied van 113 gemeenten. Op het hoogtepunt van de werkzaamheden waren 8500 medewerkers actief. Van hen kwamen tweeduizend uit de regio.

Reageer op dit artikel