nieuws

Bouwfoto van de Dag: Machinaal herstraten

infra Premium

W. Ketelaar Bestratingen en Groenvoorzieningen uit Moergestel herbestraat een parkeerterrein in Tilburg. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van een Tiger-Stone bestratingsmachine.

Met deze 6 meter brede machine kan in één keer een hele strook worden gelegd, met inbegrip van de randafwerking. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en maakt gebruik van de zwaartekracht om de straatstenen in het juiste patroon te rangschikken. De Tiger-Stone rijdt op elektrisch aangedreven rupsbanden en heeft weinig mechanische onderdelen. Hij zoekt zijn weg met een sensor. Bij slecht weer kan de machine worden voorzien van een overkapping.

Met de Tiger-Stone ontving producent Vanku uit Rijen in 2011 in de Verenigde Staten de prestigieuze internationale Nova Award.

Reageer op dit artikel