nieuws

Ballast Nedam heeft herfinanciering definitief rond

infra

Ballast Nedam heeft de herfinanciering die eind april is overeengekomen “definitief ondertekend en geformaliseerd”.

De bouwer heeft een akkoord gesloten met banken RBS, Rabobank en ING. Ook Sanderink Investments van Oranjewoud-eigenaar Gerard Sanderink helpt mee.

Ballast Nedam krijgt onder meer 43 miljoen euro aan nieuwe leningen en gaat 20 miljoen euro ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. De emissie wordt gegarandeerd door Strukton en de banken. Bovendien kwam de noodlijdende bouwer achtergestelde leningen ter waarde van 53 miljoen euro overeen en een gecommitteerde garantiefaciliteit van initieel 261 miljoen euro die wordt afgebouwd op basis van het terugschroeven van de betrokkenheid bij de projecten A2 Maastricht en A15 Maasvlakte-Vaanplein.

Eind april werd al bekend dat Ballast Nedam overeenstemming had bereikt over de herfinanciering. Op 29 juni worden de plannen voor de aandelenuitgifte ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders. De bouwer hoopt de emissie in de tweede helft van dit jaar af te ronden.

Reageer op dit artikel