nieuws

Aanpassingen aan infrastructuur Zuid-Holland

infra Premium

Aanpassingen aan infrastructuur Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland gaat de infrastructuur tussen Leiden en de kustgemeenten Noordwijk en Katwijk aanpassen.

Dit is nodig om bussen van de zogeheten R-netbuslijnen snel te laten doorrijden. De provincie kondigt aan dat bestaande haltes worden omgebouwd en dat er nieuwe haltes bij komen. De R-nethaltes worden voorzien van duurzaam meubilair, duidelijke en actuele reizigersinformatie en gebruiksvriendelijke fietsenstallingen. “De haltes zijn toegankelijk, ruim en hebben dezelfde herkenbare rood-grijze kleurkenmerken als de bussen”, aldus de provincie in een toelichting.

Volgens de huidige planning gaan de bussen rijden vanaf 2020. R-net is een kwaliteitskeurmerk voor openbaar vervoer. R-net rijdt inmiddels in de provincies Noord-Holland en Flevoland. In Zuid-Holland rijdt R-net vooralsnog alleen tussen Leiden en Zoetermeer. Dit wordt de komende jaren uitgebreid. Op de planning staan R-net treinverbindingen tussen Dordrecht en Geldermalsen en tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Na 2020 volgen verschillende busverbindingen.

Reageer op dit artikel