nieuws

Bruggen getoetst voor Koningsdag

infra Premium

Bruggen getoetst voor Koningsdag
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gemeente Dordrecht heeft met het oog op Koningsdag ingenieursbureau Iv-Infra ingeschakeld om de constructieve veiligheid van de bruggen op de route van de koning te beoordelen.

Dit onderzoek, uitgevoerd met de ABC-methode, heeft aangetoond dat één brug voor het publiek moet worden afgesloten en dat op enkele andere bruggen mojo-barriers moeten worden geplaatst. Deze barriers hebben een voetplaat waarop de toeschouwers staan. Het hek kan hierdoor niet omvallen. Buiten de inspectie van de bruggen sluit de gemeente ook een kademuur in het centrum van de stad af voor het publiek vanwege het risico van instorting.

Lees meer in het artikel: Koningsdag: mojo-barriers op bruggen, kademuur gesloten

Reageer op dit artikel