nieuws

Gelderland steekt tonnen in aanleg van breedband

infra

Gelderland steekt tonnen in aanleg van breedband

De provincie Gelderland heeft 900.000 euro gereserveerd voor de aanleg van breedband op bedrijventerreinen in Gelderland. Het geld is bedoeld om leningen te verstrekken waarmee de aanleg kan worden betaald.

Provinciale Staten hebben inmiddels hun fiat aan het plan gegeven en hebben ook ingestemd met de oprichting van Glasvezel Achterhoek BV. Deze onderneming gaat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Achterhoek verzorgen. Of het bedrijf ook inderdaad handen en voeten krijgt is afhankelijk van de vraag of een meerderheid van de aansluitingen in deze zogeheten witte gebieden ook meedoet.

De gemeenteraden van deze plaatsen zullen de komende weken besluiten of ze al dan niet meedoen aan het bedrijf. Ook moet de minister van Binnenlandse Zaken nog instemmen met de oprichting van het bedrijf. Glasvezel zorgt voor een goede kwaliteit van het internet. Voor het buitengebied van Gelderland betekent de aanleg ervan een stimulans voor de economische ontwikkeling en de leefbaarheid. De aansluitkosten bedragen 500 euro per deelnemer.

Reageer op dit artikel