nieuws

Bruggen sieren tien nieuwe postzegels

infra

Bruggen sieren tien nieuwe postzegels

Post NL brengt op 30 maart een serie van tien postzegels uit met daarop bijzondere Nederlandse bruggen.

Criteria voor de keuze van de bruggen waren onder ander de Tweede Wereldoorlog, modern, functie en het gebruik van diverse soorten materialen.

De kleinste brug is de Kolenhavenbrug in Delft, ontworpen door Royal HaskoningDHV met een lengte van 11,87 meter. De langste is iets meer dan 5 kilometer, de Zeelandbrug ontworpen door de Architectendienst van Rijkswaterstaat. Deze brug was ooit de langste in Europa, nu nog van Nederland.

De oudste brug op de postzegels is de Ehzerbrug bij Almen uit 1946. Van deze stalen vakwerkbrug is de architect onbekend. Naast de genoemde bruggen staan onder meer de Moerdijkbrug, de Tuibrug bij Heusden, de Oversteek bij Nijmegen en de Hanzeboog bij Zwolle er op.

Reageer op dit artikel