nieuws

Bouwfoto van de Dag: Waterspeeltuin

infra Premium

Bouwfoto van de Dag: Waterspeeltuin

Met ruim 240 vierkante meter aan keien van onder meer basalt en graniet maken de stratenmakers van aannemer Gebr. Voets uit Rosmalen een reliëfkaart van Nederland in het Lockhorstpark van Didam. Het ontwerp is van landschapsarchitect Ton Thus.

De stenen liggen in een bed van splitbeton en worden met een cementgebonden mortel gevoegd. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan onder meer de grote rivieren, die als waterlopen het reliëf doorkruisen. Het resultaat wordt een waterspeeltuin waar kinderen water kunnen oppompen om dat via de rivieren naar de Noordzee te laten stromen. Dan wordt duidelijk waarvoor sommige wetenschappers waarschuwen: als het water in de Noordzee stijgt loopt een deel van Nederland onder water.

Ook in de Didamse waterspeeltuin is dat te voorkomen door sluisjes in de rivieren tijdig te sluiten. De gemeente Montferland en het waterschap Rijn en IJssel hopen op die manier het waterbewustzijn te vergroten. Het Lockhorstpark gaat eind april officieel open.

Reageer op dit artikel