nieuws

Bouwfoto van de Dag: Infiltratietransportriool

infra

Bouwfoto van de Dag: Infiltratietransportriool

Met een nieuwe Liebherr 926 compact legt Mourik in de Constantijn Huygensstraat in Gouda een infiltratietransport- ofwel IT-riool aan voor het project Korte Akkeren.

Het is fase 6 van een grootschalig rioleringsproject. Jan Versluis van Mourik verwacht dat de aanleg van het IT-riool en het vuilwaterriool nog ruim een maand zal duren. De gemeente besloot in 2004 om de verouderde riolering te vervangen. Het gemengde stelsel wilde bij een overmaat aan regenwater nog wel eens overstromen.

Het infiltratietransportriool voert zo’n teveel aan hemelwater af in de bodem via een koffer die gevuld is met argex- ofwel geëxpandeerde kleikorrels. De gemeente neemt de vervanging te baat om de Korte Akkeren in te richten als dertigkilometerzone.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels