nieuws

Werkgevers achter Taalakkoord

infra Premium

Werkgevers achter Taalakkoord

Minister Asscher (werkgelegenheid) en dertig werkgevers hebben het Taalakkoord ondertekend. De bouw is vertegenwoordigd door de Chemgroep.

Deze biedt leer- en werk­trajecten in onder meer de sectoren bouw, grond-, weg- en waterbouw en de tak afval en milieu. De bedoeling is om via de dertig huidige ondertekenaars nog dit jaar driehonderd andere werkgevers te bereiken.

Het Taalakkoord is erop gericht de taalvaardigheid op de werkvloer te verbeteren. Taalbeheersing is belangrijk voor onder meer de veiligheid op de werkvloer en voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. De Chemgroep is een trainingsinstituut. Het ontwikkelde een digitale tool waarmee kan worden gezien hoe een leerling zich na het behalen van een diploma op de werkvloer gedraagt.

Reageer op dit artikel